Агенцията цитира съобщение на сайта на украинското министерство на енергетиката. На

...
Агенцията цитира съобщение на сайта на украинското министерство на енергетиката. На
Коментари Харесай

МААЕ настоя за незабавното връщане на Запорожката АЕЦ под контрола на Украйна

Агенцията цитира известие на уеб страницата на украинското министерство на енергетиката.

 

" На 67-ата Генерална конференция на МААЕ 69 страни поддържаха резолюцията за нуклеарната сигурност в Украйна. Резолюцията беше препоръчана от Канада, Финландия и Коста Рика ", осведоми министерството.

 

Като част от резолюцията се насочва апел към Москва " неотложно да изтегли целия боен и различен неоторизиран личен състав " от централата и обектът да бъде предаден " под цялостния надзор на способените украински управляващи в сходство със съществуващия лиценз, публикуван от Държавната ревизия за нуклеарно контролиране на Украйна ", добавя ведомството.

 

Също по този начин, МААЕ показва угриженост, че Руската федерация не се е вслушала в предходните апели на управителния съвет на организацията неотложно да приключи всички дейности против и в нуклеарни обекти в Украйна и да изтегли военния си и различен личен състав от Запорожката АЕЦ.

 

В документа се слага доста акцентиране върху смисъла на нуклеарната и физическата сигурност по време на мирното потребление на нуклеарни уреди и материали при всевъзможни условия, включително по време на въоръжен спор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР